Umesläp förberedd på nya körkortsregler 2013

Umesläp förberedd på nya körkortsregler 2013
2012-11-06 Hans

Nya körkortsregler för bil införs 19 januari 2013. En av nyheterna är att det blir möjligt att köra tyngre fordonskombinationer med B-körkort, så kallad utökad B-behörighet.

Umesläp kan redan idag erbjuda dig som tänker ta utökad B-behörighet att typa din nya vagn till rätt viktklass. Det innebär att du kan beställa ett Umesläp som levereras intypad efter den vikt som är tillåtet för just ditt ekipage.

När det gäller frågan hur tungt släp som man får dra efter bilen (eller den lätta lastbilen) finns många regler att ta hänsyn till. De nya reglerna för utökad B-behörighet innebär i korthet att den sammanlagda totalvikten för bil och släp på 3500 kg höjs till 4250 kg.

Du kan läsa om de nya körkortsreglerna i detalj på Körkortsportalen. Kontakta gärna någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att komma fram till vilken vikt du ska typa in ditt nya Umesläp.